tirsdag den 17. marts 2020

Corona dage- udskudt eksamen

Ud i naturen

Øv øv øv det er træls at Danmark er lukket ned pga. Covid 19, men en nødvendighed. Heldigvis har dette modul givet os en masse inspiration til udendørs aktiviteter. Desværre er vores eksamen ligeledes udskudt til ubestemt tid. Jeg håber dog, at den skal afholdes inden juni. Det er der 3. praktik starter. Glæder mig helt vildt - det er et aflastningshjem for børn og unge med udfordringer.

Meningen med min selvstændige K4 opgave var at lave Bee Wrapshttps://www.okofamilien.dk/shop/?brand=17-beeacutes-wrap&gclid=Cj0KCQjw6sHzBRCbARIsAF8FMpUzjtG_40h2bFYPDCZOslCTV4l6vnqka36AcV13jNzCz6XvVPMB6kIaAoXCEALw_wcB ) af hygiejniske grunde og smittefare, vælger jeg at gå væk fra min ide´, men vil helt sikkert lave det senere, da alle materialer er hentet- Ib var flink at donere en plade bivoks til projektet.


Vi har i dag fået tiden til at gå ved vandet. Min søn, Simon, og veninden var med på tur.
Her er nogle billeder:


Han fandt et kæmpe vættelys fra en belemnit blæksprutte http://www.blaeksprutte.dk/vaettelys.htm
Vi undersøgte den og fandt ud af at den er 5 cm lang og 2 cm bred. Vi fandt også ud af at den var meget større end alle de andre vættelys vi havde liggende. Vættelyset er lidt kortere end Simons tommelfinger. Simons veninde havde aldrig set en i virkeligheden, så hun fik den med hjem, for at vise den i skolen. Underligt at tænke på at den er over 65 millioner år gammel.


Ungerne fandt en bunke med fjer, de blev enige om at det nok var ræven der havde været på spil.
Og hov denne mærkelige fisk lå på stranden, det gjorde den ikke i går. vi ringede til en livlinje. Vores nabo! Han er fisker. Han oplyste os om at det var en stenbidder, han spurgte om det var en kvabso! "ja hvad er det for en fætter?", "Er det en hun eller han?"https://mst.dk/natur-vand/natur/artsleksikon/fisk/stenbider/. Hmm spiser den sten!, spurgte ungerne https://naturporten.dk/temaer/danmarks-dyr/fisk/item/stenbider i linket viser det sig at den ikke spiser sten, men plankton, krebsdyr og gopler. Vi tror det er en han, da den er helt lyserød i siderne og lys under bugen, så altså ikke en kvabso. 


Simon fandt, let, en masse slebet glas, der har rullet rundt i bølgerne. 
Han skyllede dem og sorterede dem i farver, da han kom hjem.
I aften taler Dronningen til nationen https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-03-17-dronningen-taler-til-nationen-klokken-20 det er ikke sket før udover nytårstalen hvert år, hvilket er historisk.

På rav tur, sammen med tøsen, der er 17 år, lige om lidt.

Vi har fundet en fælles hobby. Vi går på ravjagt med uv-lys. 


De her stykker fandt hun på vestkysten, fnuller, som de kalder det. Jeg kan ikke henvise direkte til video linket, da den ligger på Facebook, og er en lukket gruppe. Men ansøg om gruppeoptagelse hvis du er interesseret. Gruppen hedder "Alle os der elsker rav", Arvid Jacobsen er administrator i gruppen og har lavet en video, i videoen fortæller han at:

 Fniller, fnuller rav er "turistrav", størrelsen kan defineres ved, at det kan komme op i næsen:) 
Et stykke rav er lidt større og kan ikke sætte sig fast i næsen :) 
En klump rav, er større endnu.


Mange tror at det kun er på vestkysten, der findes rav. Ravet ligger hele vejen på kysterne, nogle steder på marken. Der skal bare det rette vind og vejr til. Så øvede er min datter og jeg ikke endnu at vi kan aflæse forholdene. 
Billedet er fra Nordals, man ser at der er lavvandet og "Rav tanget" ligger fint på kysten- lige til at rage i. https://www.dr.dk/nyheder/vejret/video-saadan-er-de-bedste-betingelser-rav-jagt 


Rav stykkerne lyser neon gult i mørket.



Alt dette fandt vi. 1 uge efter blæsevejr. 


Indrømmet:

Disse rav stykker er købt for en lille 50ér. Men der er noget fascinerende over det danske "Guld". læs om rav og hør Rav Anders fortælle


2 kommentarer:

  1. Super at du er studieaktiv og også får det dokumenteret på bloggen. Jeg laver et opsamlingsoplæg på underviserbloggen. Håber det OK at jeg låner et par af dine fotos som illustration dér.
    Pas på dig selv
    Ida

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er helt fint, det må du i hvert fald gerne.

      Pas også godt på jer selv, Ida og Ib

      Slet