Naturfaglig viden
6. Sæt jer ind i dyrenes behov og adfærd: Føde (hvad, hvordan, hvor ofte). Rede- / skjule muligheder, klima, sociale muligheder (flokdyr?), dag- eller nataktive?, formering / årscyklus, rengøring osv. osv. Angiv litteratur.
Sidst på sommeren lægger hunnen æg, som klækker næste forår. De udklækkes som ufuldstændige græshopper, det vil sige at de er små græshopper. De er ikke pupper der forvandles.
5-6 gange skifter græshopperne hudskellet og derefter er de fuldt udvokset.
Når hunnen har lagt æggene dør den.
levested: Den foretrækker højt græs, helst ikke græsplænen, kun hvis græsset får lov til at gro sig højt. Alm. græshoppe arter i Danmark er ikke et skadedyr, på afgrøder. Den er en vigtig føde for fugle og frøer (Brillon, 1995 s. 17-18)
Græshoppen bliver 1-7år gammel (naturguide.dk) her står der yderligere om de forskellige danske arter.
Litteratur:
Brillon, G. (1995). Græshopper. I Kryb & kravl (s. 17-23). København: Fremad.
https://naturguide.dk/taet-paa-danmarks-graeshopper/
8. Kredsløb: Tegn kredsløbet i jeres dyrehold (økosystem).
-Græshopper køber vi i Avifauna, små nymfer og fuldtudvoksede græshopper, vi håber på at de vil lægge æg.
- Æglægningsbeholder.
-Foder (så græs, mælkebøtter eller andet grønt, for at undgå indvoldsorme fra udendørs grønt, det er vigtigt hvis vi tager grønt udefra at det fryses)
Græshopperne spiser spiret hvede, hvedeklid, pollen, mælkebøtter, græs og andet grønt.
Vi har gravet en græstørv op fra naturen og lagt den i fryseren til dagen efter, hvis der var bakterier græshopperne ikke kunne tåle. Græsset visnede ikke som man umiddelbart ville tænke. Vi venter på at vores spirede kornblanding kommer frem, så sætter vi nye frø om en uges tid. og holder det ved lige imens vi har græshopperne.
Græsset fra natur- fryser- nu bur.
Desværre var græshoppernes føde ikke begyndt at spire fra den 8/1- 14/1 2020, vi har lavet mere så vi er forud med føden.
9. Før logbog over udviklingen i dyreholdet på jeres blog. I kan evt. vælge at holde flere forskellige dyr der eksempelvis findes på samme biotop (i skovbunden, i vandhullet mv.), eller som er foderdyr / rovdyr (melorm / aborrer, fluer / edderkopper, regnorm /skildpadder).
15 januar anskaffede vi os nymfer af græshopper, ca 2-3 cm, og fuldvoksede græshopper ca str. 4-5 cm. nogle af de voksne mangler desværre ben. De købes i plastikbeholder udelukkende til fodder af andre dyr. Nu er de lukket ud i vores terrarie nogle søger mod lyset, andre gemmer sig i huller og sprækker. De indtager allerede føde(græsset)
Forskellen er meget tydelig på nymferne og de voksne, udover størrelsen, kan man også se at nymferne ikke har vinger.
Sjovt at sidde og iagttage dem, især de voksne har en skønhed over sig, hvis man bemærker vingernes mønstre.
Forskellen er meget tydelig på nymferne og de voksne, udover størrelsen, kan man også se at nymferne ikke har vinger.
Sjovt at sidde og iagttage dem, især de voksne har en skønhed over sig, hvis man bemærker vingernes mønstre.
Hej igen
SvarSletFine skitser :) Det vil også være relevant at forholde sig at græshopper har ufuldstændig forvandling (æg - nymfe - nymfe - nymfe... voksen) - imodsætning til de fleste insekters fuldstændige forvandling (æg- larve - puppe - voksen)